Trapphusrenovering Göteborg

Vi på Stork Housing har lång erfarenhet av att genomföra trapphusrenoveringar i Göteborg och använder oss endast kvalificerade yrkesmän för att säkerställa att arbetet utförs på bästa sätt. För oss är det viktigt med en bra kommunikation så att vi förstår våra kunders önskemål och kan skapa en miljö som passar just er specifika fastighet.

Det finns många fördelar med att anlita ett professionellt företag som specialiserar sig på trapphusrenovering. Förutom att skapa en inbjudande och trevlig miljö för boende och besökare kan en renovering också bidra till att öka fastighetens värde. Om så önskas utförs även montering av säkerhetsdörrar och installation av förbättrad belysning som gör trapphuset säkrare för de boende.

Kontakta oss för att begära offert eller för att få veta mer om vår trapphusrenovering i Göteborg!

  Trapphusrenovering Göteborg - Investera i er fastighet

  Det finns flera tecken som kan visa på att det är dags att renovera trapphuset, exempelvis att färgen börjar flagna eller att golvet är slitet och ojämnt. Om det finns problem med fukt, mögel eller dålig lukt kan det också vara en indikation på att det är dags för en renovering. Även om det inte finns några synliga problem kan det ändå vara en bra idé att renovera trapphuset regelbundet för att upprätthålla en trevlig miljö. 

  Utöver estetiska skäl kan det också vara nödvändigt att renovera trapphuset på grund av säkerhetsrisker. Om exempelvis trappstegen är slitna eller om det finns lösa delar kan det öka risken för olyckor och fall. Trapphuset är antagligen byggnadens mest trafikerade område och utsätts för hårt slitage. Genom att renovera trapphuset i tid kan man förebygga kostsamma skador och underhållsbehov i framtiden.

  Detta gör vi vid en trapphusrenovering i Göteborg

  Att renovera ett trapphus kan gå till på många olika sätt. Vi kan ta hand om hela trapphusrenoveringen eller bara utföra vissa valda delar. Det är essentiellt att kunden får det som den vill ha och känner sig väl underrättad under renoveringsarbetet. Om det önskas erbjuder vi totalentreprenad och ansvarar för allt från kakelsättning till elinstallationer.

  Nedan går vi igenom de delar som vi vanligtvis åtar oss, vad vi kan erbjuda och vad vi rekomenderar vid trapphusrenovering.

  trapphusrenovering Stockholm

  Väggar

  Vid en trapphusrenovering kan väggarna behöva olika åtgärder beroende på vilket resultat man vill uppnå och vilken budget man har. Om väggarna är i mycket dåligt skick kan man behöva jämna ut dem innan vi fortsätter med ytskikten. 

  Här är några vanliga alternativ för ytskikten på väggarna i ett trapphus:

  • Måla – Det enklaste och billigaste sättet att fräscha upp väggarna är att måla om dem. Detta ger en ny och ren yta som gör att trapphuset känns mer fräscht och man kan snabbt och enkelt uppdatera kulören om man vill.
  • Kakla – Att kakla väggarna ger en hållbar och lättskött beläggning som passar bra i trapphus. Kakel är lätt att torka av om det blir smutsigt. Detta alternativ kan dock vara lite dyrare än att måla.

  Träpanel – Panel eller träbeklädnad på väggarna kan ge en rustik och hemtrevlig känsla. Precis som med kakling är det dyrare än att måla. Träbeklädnad är också känsligare än kakel, men kan bidra med en unik karaktär till fastigheten och har gärna använts under tidigare historiska epoker. Vi kan hjälpa er att restaurera befintlig träpanel vid behov.

  Golv

  Vi hjälper er att välja golv som både är vackra och passar fastighetens stil samtidigt som de är slitstarka och säkra för alla att gå på. Att ha ett jämnt golv i trapphuset är av yttersta vikt. Vintertid är golvytorna ofta våta vilket ökar risken för halkolyckor. Ojämna ytor kan också leda till fallolyckor då man snubblar på en utstickande kant eller liknande.

  För att göra golvet säkrare kan man välja att göra något av följande: Klinkers kan förses med halkskydd eller så väljer man golvmaterial med högt friktionsvärde till trappuppgång eller trapphus. Matta och halvmatta ytor är bättre än högblanka ytor som kan bli hala när de blir våta eller smutsiga. Att installera trappnosar, metallprofiler som monteras på trappstegen, ger extra grepp när man går i trappan och kan vara ett bra tillägg om man vill halksäkra utan att byta ut hela trappan. 

  Det är också viktigt att räckena är stadiga och monterade på rätt sätt för att ge bra stöd när de används. Med dessa säkerhetsåtgärder kan vi hjälpa till att skapa en tryggare miljö i trapphuset för alla boende.

  Belysning

  Belysningen i ett trapphus är högst väsentlig för säkerhet, trygghet och trivsel. Här är några förslag på hur vi förbättrar belysningen när vi renoverar ett trapphus. 

  • Ersätter energitjuvar – När vi byter ut befintliga lampor mot nya, mer effektiva och kraftfulla lampor minskar energiåtgången samtidigt som belysningen blir bättre.
  • Installera fler lampor – Genom att installera fler lampor blir det lättare att se i trapphuset. Vi placerar lamporna på strategiska ställen där det är extra viktigt att man ser bra som vid trappsteg, dörrar och i hörn.
  • Använd rörelsesensorer: Vi kan installera rörelsesensorer så att belysningen automatiskt tänds när någon rör sig i trapphuset. Detta minskar risken för att lamporna lämnas på och sparar därmed energi.

  Nyttja det naturliga ljuset: Om möjligt kan naturligt ljus utnyttjas för att förbättra belysningen i trapphuset. Det kan till exempel handla om att öppna upp ett större fönster eller att byta till en ytterdörr med glas eller överljus.

  Trapphusmalning i Stockholm

  Brandsäkerhet

  När vi renoverar ett trapphus är säkerhet vår högsta prioritet. De flesta fastighetsägare och bostadsrättsföreningar håller med oss och vill gärna brandsäkra trapphuset vid en trapphusrenovering. 

  När vi väljer material är vi noga med att det uppfyller de gällande brandskyddskraven. För att förhindra spridning av brand och rök mellan olika delar av fastigheten kan vi installera branddörrar.

  Brandvarnare i trapphuset är en annan viktig funktion för att upptäcka en eventuell brand i tid. För att underlätta nödsituationer är det viktigt att skylta tydligt så att nödutgångar är lätta att hitta. Vi rekommenderar även att det finns brandsläckningsutrustning såsom brandfiltar och brandsläckare tillgängliga i trapphuset.

  Bevara trapphusets karaktär

  ​​Ett trapphus är ofta en viktig del av byggnadens arkitektur och kan ha en rik historia. Med en väl genomtänkt renovering som tar hänsyn till trapphusets ursprungliga utformning kan man vårda dess charm och karaktär samtidigt som man moderniserar och förbättrar säkerheten.

   

  Göteborg har byggnader från många olika tidsepoker och när man renoverar ett trapphus bör man tänka till ordentligt för att undvika att förstöra byggnadens ursprungliga stil och design. Det är viktigt att använda material och färger som passar in i trapphusets stil och som respekterar dess historia. Att behålla originaldetaljer som trappsteg, räcken och belysning kan ge trapphuset en autentisk och tidlös känsla. Att renovera och uppdatera snarare än att kasta ut är dessutom miljösmart.

  Öka fastighetens värde med trapphusrenovering

  Ett trapphus kan vara en viktig faktor när det gäller fastighetens värde. Trapphus som är välskötta höjer ofta värdet på fastigheten och lockar till sig potentiella köpare eller hyresgäster. Genom att genomföra en trapphusrenovering kan man förbättra fastighetens estetiska utseende och funktionalitet, vilket i sin tur ökar dess marknadsvärde.


  Man skall komma ihåg att en trapphusrenovering också kan ha miljöfrämjande och kostnadsbesparande effekter. Genom att installera energieffektiv belysning och ventilationssystem kan man minska fastighetens energiförbrukning och därmed spara pengar på lång sikt.

  Trapphusrenovering - Tegnérgatan Stockholm Stork Housing Trapphusmålning och dekorationsmålning

  Renovera trapphuset och installera säkerhetsdörrar

  Att installera säkerhetsdörrar i trapphuset kan vara en viktig säkerhetsåtgärd för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Göteborg. En säkerhetsdörr hjälper till att förhindra obehörig åtkomst till fastigheten och minskar risken för inbrott. 

  För att installera säkerhetsdörrar kan det vara nödvändigt att genomföra en trapphusrenovering. Det kan innebära att man behöver bygga om entrén eller andra delar av trapphuset för att få plats för säkerhetsdörrarna. Säkerhetsdörrarna bör vara anpassade efter fastighetens behov och uppfylla alla gällande säkerhetskrav.

  Vi hjälper er gärna välja ut och installera säkerhetsdörrar i ert hus eller fastighet!

  Offert - snabbt och enkelt

   Rulla till toppen