Säkerhetsdörrar

Vi säljer och monterar säkerhetsdörrar från alla ledande dörrtillverkare

En säkerhetsdörr skapar inte bara en tryggare och bekvämare bostad utan är även en bra investering. Som bostadsrättsförening är det vanligt att dörrar ersätts med nya Säkerhetsdörrar i samband med en trapphusrenovering. Att få ett tidstypiskt utseende på säkerhetsdörrarna är inte heller ett problem då de kläs med dekorlister. Det krävs ett tränat öga för att särskilja en säkerhetsdörr från en originaldörr när vi är klara.

Tryggare och säkrare hem

En av de främsta fördelarna med att installera en modern säkerhetsdörr från Daloc eller Proloc är säkerheten. Du skapar ett tryggare och säkrare hem för dig och din familj – något som är svårt att sätta ett pris på. En klassad säkerhetsdörr som är CE-märkt och certifierad hos RISE är extremt svår att bryta sig in genom.

En klassad säkerhetsdörr som är CE-märkt och certifierad hos RISE är extremt svår att bryta sig in genom.

Bättre boendemiljö

En annan fördel med att installera en säkerhetsdörr är att buller, stegljud och andra oljud från trapphuset stängs ute. Detta då våra Säkerhetsdörrar har en mycket hög ljudisoleringsförmåga och karmtäthet. Många bostadsrättsinnehavare har idag en relativt tunn trädörr som är original från när huset en gång byggdes eller när trapphuset senast renoverades – på den tiden då Säkerhetsdörrar inte fanns. Om du och din familj prioriterar en lugn och ostörd vardag borde ni fundera på att montera en ny säkerhetsdörr. 

Har du frågor?

Vi på Stork Housing har lång erfarenhet av att hjälpa bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare som behöver hjälp med trapphusrenoveringar, trapphusmålningar och säkerhetsdörrar.

Vi finns här för att svara på dina frågor, från det att du första gången besöker vår hemsida tills långt efter du blivit kund.

Extra brandsäkerhet med säkerhetsdörr

Om en brand bryter ut i någon av grannlägenheterna är en säkerhetsdörr en billig försäkring för hela bostadshuset för att inte branden ska sprida sig till närliggande bostäder. Brandklassningen på våra dörrar är IE80 vilket oftast är mer än tillräckligt för att brandkåren ska hinna till huset och hinna släcka branden innan den sprider sig. Bostaden blir mer av en egen brandcell än tidigare. Om er dörr har överljus kompletteras detta med brand och säkerhetsklassade glas på insidan. På så sätt bibehålls fina originaldetaljer i trapphuset trots att nya dörrar installerats.

Snabbt och certifierat montage

När vi utför ett montage av en ny säkerhetsdörr låter vi endast våra certifierade montörer utföra arbetet. Detta för att garantera ett förstklassigt slutresultat. Montaget är klart på en dag och i samband med arbetet ingår även bortforsling av den gamla dörren. När själva Säkerhetsdörren är på plats och tätad monteras nya dörrfoder. Om dörren är beställd med tillägg så som en tidstypisk in och utsida monteras paneler och lister op säkerhetsdörrens utsida av en av våra finsnickare. Dörrblad slätmålas eller ådermålas av en professionell målare från oss. När allt är klart monteras alla nya beslag så som ringklocka, trycke, och låskåpor etc. Vid leverans sitter tillfälliga beslag för att inte skada de som är beställda med dörren. Om kunden valt digitalt lås eller digitalt titthål monteras även detta.

Hur lång är leveranstiden för en ny säkerhetsdörr?

Vi har många utav våra bästsäljare på lager och kan leverera på ca 2-3 veckor från bekräftad beställning beroende på antal beställa dörrar och köade montage. Om dörrarna specialtillverkas kan leveranstiden öka till mellan 8-12 veckor.

En svart säkerhetsdörr

Kan jag byta till säkerhetsdörr även om jag har en pardörr?

Ja, våra Säkerhetsdörrar finns även som pardörrar. Pardörrar kan även byggas med speglade ut sidor för att få ett tidstypiskt utseende. 

VI HJÄLPER TILL MED PRIS PÅ SÄKERHETSDÖRRAR

Vill du veta vad det skulle kosta att uppgradera era dörrar till säkerhetsdörrar? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig med ett estimat.