BRF Södersol – asbestsanering och golvläggning utförd av Stork

Vi på Stork Housing fick förtroendet att agera totalentreprenör när BRF Södersol på Rutger Fuchsgatan 9 i Stockholm skulle genomföra en omfattande asbestsanering och byte av korridorsgolv i föreningens samtliga bostadskorridorer. 

Vad är asbest?
Asbest är ett cancerogent ämne som återfinns i många äldre byggmaterial på grund av ämnets unika egenskaper. Asbestfibrerna är långa och vassa och kan liknas vid nålas som är farliga om de frigörs i luften och andas in. Material som tillverkas av asbesten blir hållbara och värmetåliga. 

Design och materialval
I korridorerna valde styrelsen en linoliummatta i två olika nyanser av grå som sedan svetsades samman i ett rutmönster. Golvet gav en levande och ljus korridorsmiljö som är enkel att hålla ren.

Utmaningar med projektet
Den största utmaningen med projektet var att koordinera och utrymma samtliga boenden för respektive våningsplan när asbestsaneringen skulle genomföras. Vi hade endast två dygn per våningsplan och golven skulle hinna rivas, asbest saneras och ett nytt lager flytspackel läggas. Vi ordnade med hotell för de som inte hade ett tillfälligt boende samt koordinerade nycklar under tiden för projektgenomförandet.

Före-bild brf södersol asbestsanering

Före

Golvbyte genomförs av Stork Housing

Efter

Etablering Stork Housing

Etableringsdag men leverans av maskiner och verktyg.

Asbestsanering Stork Housing Stockholm

Etablering av luftslussar inför asbestsanering.

Flytspackling av första korridoren.

Läggning av linoliumgolv och montering av nya golvsocklar.

Vill ni ha hjälp med ert projekt?

    Rulla till toppen