Offert - snabbt och enkelt

  Trapphusrenovering i Stockholm

  Trapphusrenoveringar som skapar ökade värden för såväl fastighetsägare som bostadsägare.

  Är det dags att renovera trapphuset i er fastighet? Då har ni kommit rätt. Vi är proffs på måleri och bygg och hjälper bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att renovera och måla trapphus och entréer för att skapa inbjudande och inspirerande ytor. Med lång erfarenhet inom branschen vet vi vad som krävs för att skapa ett trapphus som håller över tid och som är inbjudande och kan uppskattas av många. Vi arbetar uteslutande med professionella målare, snickare och golvläggare för ett garanterat lyckat resultat. 

  Varför renovera trapphus och entréer?

  Det finns en anledning till att entréer och trapphus i de flesta byggnader fylls med konstverk och dekoreras i samklang med de arkitektoniska formspråken. Entrén är det första en besökare möter när de anländer till byggnaden och att skapa ett gott första intryck är som bekant viktigt. Här är det viktigt att skapa en välkomnande och spektakulär känsla och det kan man enkelt göra med lite färg och kreativitet tillsammans med häftiga armaturer och dekorationer.

  Vi tror att om man väljer att investera i fastighetens trapphus genom en trapphus och entrérenovering skapar man en trevligare och mer inbjudande atmosfär för besökare och boenden i huset. Av egen erfarenhet är det alltid roligare att komma hem till en inspirerande entré än att inte göra det. 

  Det finns såklart andra fördelar med trapphusrenoveringar. 

  Renoverade trapphus och entréer kan öka värdet på bostäderna. 

  Det har vi sett bevis på flera gånger och faktiskt är det ganska logiskt när man tänker på det. Allt annat lika är sannolikheten för att en köpare väljer en bostad med ett tilltalande och renoverat trapphus framför samma bostad med ett slitet och eftersatt trapphus och entré. Genom att välja rätt kulörer, detaljer och belysning som passar väl ihop skapas entréer och trapphus som väcker positiva känslor och ”vill-ha” känslor hos de som besöker fastigheten. Ett bostadsköp baseras på så mycket mer än bara själva lägenheten. Här kommer en inbjudande och inspirerande entré och trapphus in i bilden.

  Trapphus slits inte på samma sätt när de är renoverade. 

   

  Det är ett påstående som vi kan stå bakom och som vi verkligen tror på. En trapphusrenovering kan leda till ett minskat slitage på de allmänna ytorna vilket kan förklaras med att de boende i huset blir mer försiktiga när trapphuset är renoverat jämfört med ett redan slitet och nedgånget trapphus. Vi tror att alla innerst inne vill ha ett fint trapphus.

  Behöver ni hjälp med ert trapphus?

  Funderar ni på att renovera trapphuset eller huvudentrén? Vi kommer gärna förbi för en kostnadsfri offert. Vi är experter på trapphusrenoveringar och hjälper er att koordinera allt från byggare till elektriker. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

  Vår steg-för-steg guide för hur ni lyckas med er trapphusrenovering.

  1. Upphandlingsunderlag för trapphusrenoveringen

   

  Som entreprenör uppskattas alltid ett genomarbetat förfrågningsunderlag som tydligt specificerar vad projektet ska inkludera. I det första steget handlar det alltså för er som beställare att specificera ner vilket arbete som ska utföras och vad som ska inkluderas. Ett bra underlag gör det även enklare för er som beställare att jämföra offerterna.

  Här ska ni som beställaren helst tänka igenom allt från golv till tak dörrar till belysning med mera. Vad vill vi göra? Behöver väggarna och taken bredspacklas eller bara lagas på vissa ställen? Ska golvet bytas ut? Ska väggarna målas i en eller flera färger? Hur ser golvsocklarna ut? Ska man passa på att byta portar och entrédörrar samtidigt som trapphuset renoveras? 

  Vi har sammanställt en lista över punkter som kan vara bra att fundera över. Tag gärna med listan eller skicka den till oss när det är dags för trapphusrenoveringen.

  Nästa fråga handlar om vilken entreprenadform som man som beställare önskar – Totalentreprenad eller delad entreprenad? En omfattande trapphusrenovering kan involvera allt arkitekter, elektriker, måleriföretag, byggföretag, fönsterföretag, hissföretag etc. och det är mycket som ska stämma för att få till ett bra projekt. 

  Stork Housing är en ”Totalentreprenör”, vilket innebär en stor fördel för er som beställare jämfört med att dela upp entreprenaden över flera olika entreprenörer. Anledningen till detta är att vi sköter all projektering och upphandling av arbetet som ska utföras. Detta minskar missförstånd och ni i föreningen kan luta sig tillbaka och inte behöver projektleda alla som är inblandade i projektet. Vi skickar veckovisa rapporter om hur arbetet fortskrider. 

  Av erfarenhet är en totalentreprenad att föredra för att slippa problem och förseningar samt fördyrande arbeten.

  Behöver ni hjälp?

  Vi hjälper våra kunder att arbeta fram upphandlingsunderlag för bland annat trapphusrenoveringar så att arbetet blir rätt upphandlat. Vi kan även bistå med projektledning  och rådfrågning. 

  2. Platsbesök och offert

   

  Andra steget handlar om att träffa och samla in offerter från seriösa entreprenörer som kan utföra trapphusrenoveringen. Här är det viktigt att känna efter vilka entreprenörer som inger förtroende och agerar professionellt. Vad säger magkänslan? Är företaget lösningsorienterade och kommer med kreativa idéer? Skulle du kunna tänka dig att arbeta tillsammans med personen i fråga eller inte? 

  Många frågor som ska besvaras inför en trapphusrenovering och detta gäller för samtliga entreprenader. 

  Värt att funderar på är även hur 

  När man som beställare undersöker vilka entreprenörer som man vill träffa för trapphusrenoveringen är det viktigt att undersöka följande faktorer:

  Kostnadsfri offert på er trapphusrenovering

  Vi är experter på trapphusrenoveringar och hjälper gärna till från början till slut. Första steget är att kontakta oss så att vi kommer ut på plats och tittar på just ert projekt. Det kostar inget och vi dyker alltid upp med snabb återkoppling.

  3. Utvärdering och beslut

   
  När platsbesöken är avklarade och alla offerter mottagits är det dags att utvärdera de enskilda entreprenörerna. 

  I detta steget är det viktigt att försöka jämföra ”äpplen med äpplen” dvs. att priserna är baserade på samma förutsättningar. En bra upphandling underlättar detta. Kolla referenser och finansiell stabilitet etc. för att vara säkra på att entreprenören har rätt kunskaper för att genomföra trapphusrenoveringen. Oseriösa aktörer väljer ibland att sänka priset för att vinna uppdraget för att sedan återkomma med fakturor på ÄTA-arbeten (Förkortningen står för Ändringar, Tillägg, Avgående) då man som beställare uppfattat att det ska ingå men inte specificerat arbetet i upphandlingen.

  Vad ingår i entreprenörernas anbud? Vad ingår inte? Vad kostar extra? Ibland kan det vara viktigt att få in kompletterande uppgifter för att det ska gå att jämföra priserna på ett fullgott sätt. 

  4. Avtal

   

  När ni valt vilken entreprenör som ni som beställare känner er tryggast med och som har lämnat ett bra anbud är det viktigt att ett avtal upprättas utöver offerten. 

  Om entreprenaden är en totalentreprenad ska ett ABT-avtal upprättas. Vid en delad entreprenad handlar det istället om ett AB 04 avtal. 

  5. Utformning och kulörval

   
  Efter att avtalet undertecknats är det dags att se över utformningen av trapphuset och entrén i detalj. 

  Om utformningen dvs. kulörer, detaljer och belysningsarmaturer etc. inte är specificerade i upphandlingsunderlaget kan en arkitekt vara till bra hjälp. Stork Housing hjälper alltid kunder med kostnadsfri rådgivning avseende form och design. Vi vill alltid skapa intressanta och tilltalande trapphus och entréer.

  En stark trend som vi ser just nu är att fastighetsägare och bostadsrättföreningar vill skapa tidstypiska trapphus och entréer som återspeglar kulörer, armaturer och dekorationer som det såg ut när byggnaden uppfördes. I Stockholms innerstad handlar det ofta om sekelskifteshus där trapphusens tak dekorationsmålares och väggar dekorerades med speglar med mera. Våra skickliga målare och hantverkare hjälper er att skapa ett trapphus.

   

  6. Genomförande

   
  När det är dags för själva utförandet av trapphusrenoveringen är det viktigt att ett startmöte hålls. 

  Här går man igenom alla arbeten som ska utföras, arbetsutrymmen visas upp och nycklar utkvitteras.

  Under våra startmöten är alla inblandade parter med och vi har en tydlig agenda. 

  Under arbetets gång är veckovisa projektmöten och genomgångar att rekommendera. Ett protokoll bör alltid upprättas för att fånga upp vad som bestämdes under mötet. Protokollet skickas därefter till alla inblandade.

   

  7. Slutbesiktning

   

  För att se till att arbetet utförts enligt det som avtalats rekommenderar vi att en slutbesiktning hålls. 

  För att skapa en strukturerad genomgång kan det vara bra att ha alla moment som ska ingå i en checklista.

  Bra länkar att besöka

   

  Om el-arbeten ska utföras är det viktigt att behöriga elektriker används. Kontrollera detta genom att söka på Elsäkerhetsverket.se 

  Rulla till toppen