Trapphusmålning för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Vi hjälper bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag med tidstypisk och klassisk trapphusmålning. Arbetet utförs av våra proffsmålare och vi lämnar alltid fulla garantier för ett långsiktigt hållbart resultat – med bra priser utan att tumma på kvaliteten. 

  Trapphusmålning i Stockholm

  Trapphusmålning i Stockholm är ett arbete som vi på Stork Housing utför åt bostadsrättsföreningar (BRF) och fastighetsägare året om och har stor kunskap om. På så vis blir vi en given målarfirma att anlita när trapphuset ska målas om eller rustas upp.

  När färgen flagnar i trapphuset är det definitivt dags att måla om. Men beslutet om att ordna med trapphusmålning bör komma tidigare än så. Med god service av det gemensamma utrymmet blir trapphusmiljön trevligare, säkrare och bättre för allas hälsa. Trapphusmålning är ett hantverk som vi på Stork Housing hanterar som få andra i Stockholm. Vi har ett stort team av erfarna och professionella målare som garanterar att resultatet blir av högsta kvalitet. Genom åren har vi målat om och designat trapphus runt om i hela Stockholm och vi vet vad som krävs för att skapa trapphus som inspirerar och skapar värde.

  Kan trapphusmålning öka värdet på våra bostäder?

  Ja, vi har sett en tydlig korrelation mellan nymålade trapphus och prisökning av lägenheterna i fastigheten efter att arbetet slutförts. Detta är borträknat den generella prisökningen i marknaden. Det är kanske inget som är så konstigt eftersom trapphuset är det första och det sista en potentiell köpare ser. Vi tror därför att en trapphusrenovering eller bara en enkel trapphusmålning med lite bra tänk kring färgsättningen skapar ett så pass stort ökat värde i huset att investeringen är mer än motiverad för en bostadsrättsförening.

  Lyckad trapphusmålning ger en trappuppgång som inspirerar

  Du kan känna önskan att snabbt ta dig upp eller ner för trappen eller tvärtom uppleva att trappuppgången är en inspirerande trapp där du gärna dröjer dig kvar. Vad är det som gör skillnaden? Trots att trapphusmålning kan låta som en enkel sak som enbart handlar om färg finns det faktiskt mycket mer här som kan ge en helt fantastisk trapphusmiljö.

  En trappuppgång som målas erbjuder inspiration i form av:

  • Nya spännande färger
  • Effekter som marmorering
  • Färg i tak
  • Korrekt förberedelse för jämna fina ytor

  Varje målning behöver en god grund att stå på

  Den sista punkten med tanke på inspiration och skönhet i trapphuset handlar om något som är otroligt viktigt då det ska målas i trapphus. Grunden. En trapphusmålning är ju en form av renovering av ytskikt. Underarbetet ska det aldrig slarvas med. Med slarv kan det bli dags för ny målning mycket snabbare än vad lust och budget tillåter!
  Men vad innebär egentligen en god grund? Det är en fråga som vi behöver svar på för att säkra oss om att trapphusets målning verkligen läggs på en yta som är redo för den.

   

  Viktiga bitar av förberedelsen för målningen av trappuppgången:

  • Skrapning – Löst sittande färg som finns kvar ska skrapas bort. Det här är ett arbete som det inte ska slarvas med. Det kräver rätt verktyg men också god kunskap om hur man lossar färg utan att skada väggar och tak. Det här blir särskilt viktigt i äldre trappuppgångar där det känns behjärtansvärt att bevara äldre strukturer och material.


  • Spackling – Tekniken för spackling får betydelse men även det spackel som används. Det måste ju vara jämnt på ytan som ska målas för att resten av arbetet ska ge önskade resultat. När man kan se bitar som är grova eller ojämna kan det se riktigt trist ut.


  • Rätt underlag för färgen – Det är viktigt att betänka vad som fungerar som underlag för färgen som ska användas. Latexfärger är till exempel färger som kan fungera bra med microlit. Men då microliten används ska man komma ihåg att den inte kommer att dölja något.


  Det är klart att det även går att jobba med microlit som är enklare att sätta som till exempel den som inte är vävd istället för den som består av glasfiber. Men det här betyder inte att det kommer att bli hur enkelt som helst att få microliten på plats.
  Hantverket är alltid A och O. Grunden för målningen av trapphuset ska läggas av erfarna händer som klarar av olika material i enlighet med de behov som finns på plats. Finns kunskapen och erfarenheten finns även flexibiliteten vilket ger rätt typ av grundarbete för varje trappuppgång.

  Klick här för att se några av våra lyckade trapphusmålningar

  Trapphusmålning i Stockholm med tanke på detaljerna

  Det fantastiska trapphuset är resultatet av korrekt grundarbete, rätt val av färg och insikt om hur detaljer kan göra till istället för från. Missa inte att trapphusmålning i Stockholm också kan vara ett tillfälle att förändra saker som belysning.
  I äldre hus med unik arkitektur finns det ett stort intresse av att bevara. Här krävs det en god balans mellan det nya som fräschar upp och det som inte får försvinna. Detaljer som ger den historiska känslan får vara kvar men i renoverat skick som skapar trivsel.
  Med fin belysning kan färgvalet komma till sin rätt. Dessutom är belysningen något som tillsammans med målningen kan skapa mer trygghet i trappuppgången. Det här är något som bör tas upp i tidigt skede då planen för trapphusmålningen görs upp.

  Vad kostar det med trappuppgångsmålning?

  Du får trapphusmålning för det pris som du betalar. Det här är verkligen viktigt att komma ihåg. Det kostar alltid mer att göra jobbet på rätt sätt. Därmed inte sagt att det måste bli väldigt dyrt. Men inse att billig trapphusmålning kan vara synonym med ett enklare jobb.
  Betänk att priset för trapphusmålningen också kommer att reflektera kommande kostnader. Det kan vara bättre att investera lite mer från start och få ett målarjobb i trappuppgången som håller mycket längre.

  Trapphusmålning utförd av Stork Housing åt BRF MUTTERN 9 i Stockholm.

  Frågor och svar om målning av trapphus

  Här är några intressanta frågor och svar om trapphusmålning som kan vara bra att ta en titt på inför renoveringen:

  Även om trapphuset målas om så går det bra att vistas där under själva trapphusmålningen. Men det är viktigt att samarbeta med målaren och se till att alla som använder trappuppgången följer instruktioner för att detta ska fungera – det är trots allt en byggarbetsplats. Inför en planerad trapphusrenovering eller trapphusmålning är det viktigt att eventuella in- och utflyttar planeras in med er projektledare från Stork Housing eftersom det kan vara besvärligt att flytta möbler när väggar och tak målas om i trapphuset.

  Dagens färger är säkra och det är viktigt både för de som kommer att vistas i trappuppgången och beröra väggar såväl som för målaren som ska hantera färgerna dagligen. Alla färger som vi på Stork Housing målar våra trapphus med är vattenbaserade och 100% giftfria. Vi handlar allt vårt målerimaterial från Caparol.

  När det inte längre ser bra ut. Ju snabbare målningen sker desto enklare blir det att snygga till och underhålla för lång hållbarhet.

  Många tycker om ljusa vita färger men nackdelen med dessa kan vara att de lätt ser smutsiga ut. För att hitta rätt nyans kan det också vara viktigt att beakta färg på lister, golv och möblemang.

  Man måste inte måla taket i trappuppgången men det är att rekommendera. Om väggarna är nymålade och taket inte är det kan det lätt se lite märkligt ut.

  Tre intressanta fakta om trapphus

  Det finns en massa spännande fakta om trappuppgångar som också kan fungera som inspiration när det blir dags att måla om i trapphuset.

  1. De första trapporna gjordes av trädstammar

  Redan för 6000 år sedan byggdes det trappor uppför berg. Dessa gjordes av trädstammar för att se till att folk inte slog sig och dog då de behövde klättra upp för branta sluttningar och kullar. Trä är fortfarande ett vanligt inslag i trapphuset. Det måste faktiskt också underhållas för att trappuppgången ska förbli säker för de som använder den.

  2. Londons stadshustrappa motverkar ekon

  Londons stadshustrappa är spiralformad och anledningen till detta är att formen påverkar ljudupplevelsen i byggnaden. Man minskar ekon med formen och visst är det så att trapphusets arkitektur och inredning kan verka för eller mot god akustik.

  3. Eiffeltornet har färg motsvarande 10 elefanter

  Hur mycket väger färgen i trapphuset? Eiffeltornets färg väger motsvarande tio elefanter. Och en elefant har faktiskt fått klättra upp för trappen till den första våningen i tornet.

  Rulla till toppen