BRF Kullen anlitar Stork Housing för trapphusmålning

Vi är stolta över att kunna meddela att vi fått förtroende från BRF Kullen på Kammargatan 14 i Stockholm att genomföra bostadsrättsföreningens planerade trapphusrenovering. Projektet förväntas påbörjas hösten 2019 och omfattar måleri och renovering av hela trapphuset samt design och gestaltning. Vi avser att behålla motivmålerier i trapphuset och lyfta fram byggnadens arkitektoniska egenskaper genom tidstypiska färgval och armaturer. Vi ser fram emot att påbörja arbetet med styrelsen.

BRF Kullen anlitar Stork Housing för trapphusmålning Läs mer »

NTI Gymnasiet väljer Stork Housing

NTI Gymnasiet i Sollentuna väljer FM Stork Housing AB för deras kommande renovering av skolan. Arbetet utföras under sommaren 2019 och omfattar ommålning av korridorer samt vissa lokalanpassningar. Vi på Stork Housing är glada över att få möjligheten att hjälpa NTI Gymnasiet i Sollentuna och hoppas att såväl elever som lärare uppskattar förändringen. Renoveringen kommer bidra till renare, ljusare och mer inspirerande ytor. Stork Housing agerar totalentreprenör i projektet.

NTI Gymnasiet väljer Stork Housing Läs mer »

BRF Södersol – asbestsanering och golvläggning utförd av Stork

Vi på Stork Housing fick förtroendet att agera totalentreprenör när BRF Södersol på Rutger Fuchsgatan 9 i Stockholm skulle genomföra en omfattande asbestsanering och byte av korridorsgolv i föreningens samtliga bostadskorridorer. 

Vad är asbest?
Asbest är ett cancerogent ämne som återfinns i många äldre byggmaterial på grund av ämnets unika egenskaper. Asbestfibrerna är långa och vassa och kan liknas vid nålas som är farliga om de frigörs i luften och andas in. Material som tillverkas av asbesten blir hållbara och värmetåliga. 

Design och materialval
I korridorerna valde styrelsen en linoliummatta i två olika nyanser av grå som sedan svetsades samman i ett rutmönster. Golvet gav en levande och ljus korridorsmiljö som är enkel att hålla ren.

Utmaningar med projektet
Den största utmaningen med projektet var att koordinera och utrymma samtliga boenden för respektive våningsplan när asbestsaneringen skulle genomföras. Vi hade endast två dygn per våningsplan och golven skulle hinna rivas, asbest saneras och ett nytt lager flytspackel läggas. Vi ordnade med hotell för de som inte hade ett tillfälligt boende samt koordinerade nycklar under tiden för projektgenomförandet.

Före-bild brf södersol asbestsanering

Före

Golvbyte genomförs av Stork Housing

Efter

Etablering Stork Housing

Etableringsdag men leverans av maskiner och verktyg.

Asbestsanering Stork Housing Stockholm

Etablering av luftslussar inför asbestsanering.

Flytspackling av första korridoren.

Läggning av linoliumgolv och montering av nya golvsocklar.

Vill ni ha hjälp med ert projekt?

  BRF Södersol – asbestsanering och golvläggning utförd av Stork Läs mer »

  Trapphusrenovering utförd i Stockholm av FM Stork Housing

  Trapphusmålning Stockholm åt BRF Porslinsbruket 22

  Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 22  på Sankt Eriksgatan 71 i Stockholm valde att anlita oss för deras totalrenovering av två trapphus. Vi började med att sätta ihop ett koncept som vi tyckte passade de arkitektoniska formspråken i huset och gjorde en 3d-visualisering av hur resultatet skulle bli. Färgsättningen utgick ifrån en gråskala med mässingsdetaljer och vinrött trappregister som blev pricken över i:et. Eftersom belysningen var dålig i huset valdes ny belysningsarmatur ut i mässing och vi installerade energisnåla ljuskällor i hela huset. Hela trapphuset fick nya ytskikt och handräcken etc. målades i mörka toner. För att skapa en inspirerande entré sänkte vi taket, monterade LED-lister och träspeglingar. En bröstning i en mörkgrå nyans målades för att skapa en högre takhöjdskänsla. Resultatet av ombyggnationen ser ni nedan. Kontakta oss för er nästa trapphusrenovering.

  Adress

  Sankt Eriksgatan 71, Stockholm


  Område

  Vasastan


  Omfattning

  16 våningar fördelat på två trapphus


  Projektår

  2018

  Bredspacklade och slipade väggar och tak med microlitväv för ett perfekt resultat som håller över tid. Ny mässingsarmatur och energieffektiv belysning i hela huset.

  Projektet omfattade:

   • Konceptualisering
   • 3D-rendering av entré
  • Bredspackling, slipning och målning väggar i två trapphus och entré
  • Bredspackling, slipning och målning tak i två trapphus och entré
  • Lagning, slipning och målning av originaldetaljer och fönster
  • Byte av all belysningsarmatur i entré och trapphus
  • Byte av strömbrytare och eluttag
  •  Sänkning av tak i entré
  • Montering av led-belysning i entré
  • Montering av takkrona i entré
  • Restaurering av huvudentrédörr
  • Byte till brandsäkra dörrar för soprum

  Trapphusmålning Stockholm åt BRF Porslinsbruket 22 Läs mer »

  Nybrogatan 57

  Totalrenovering av lokal på Östermalm. Vi fick i uppdrag att bygga om en restaurang till en exklusiv hårsalong. Lokalen var utrustad med ett gammalt industrikök och en stor ventilation som var anpassad för matlagning. Vi började med att riva ut all inredning och bygga upp den nya lokalen. Nya elementrör och VVS drogs i golvet. Därefter flytspacklades alla golv och ett nytt tåligt enstavsparkett monterades. I bakre delen av lokalen byggde vi ett platseffektivt kök med marmorbänkskivor och en bardisk där frisörerna kan äta lunch och blanda färger. En tvättstation monterades utanför toaletten. Totalt gjordes plats för tre arbetsstationer som alla hade varsin platsbyggd spegel från golv till tak med mässingskanter. Kassadisken platsbygges och folierades i mässing. Lokalen gick från en sliten restaurang till en exklusiv hårsalong.

  Adress

  Nybrogatan 57


  Område

  Östermalm


  Boarea

  45 kvm


  Projektår

  2018

  Bredspacklade och slipade väggar och tak med microlitväv för ett perfekt resultat som håller över tid.Platsbyggda speglar med mässingsfolierade ramar. Ljusdesign framtagen av en ljustekniker för perfekt ljussättning. Platsbyggd och mässingsfolierad kassadisk.

  Projektet omfattade:

   • Ombyggnation av badrum
   • Ny ventilation
   • Ljusdesign
   • Flytt och ombygnation av kök
   • Flytspackling och nyläggning av parkettgolv
   • Renovering av väggar och tak inklusive målning
   • Nydragning av el 3-fas

  Nybrogatan 57 Läs mer »

  Totalrenovering Stork Housing

  Fleminggatan 32

  Lägenheten på Fleminggatan 32 totalrenoverades av oss på Stork Housing och omfattade allt från flytt av kök till byggnation av Walk-in Closet i sovrum. Eftersom lägenheten var dåligt planerade men hade två entrédörrar valde vi att bygga om hallen för att bygga ett extra badrum intill den förra entrédörren samt göra plats för bra med platsbyggd förvaring i hallen. Vi valde även att flytta köket till mitten av lägenheten för att skapa ett extra sovrum där det gamla köket stått. Detta blev en bra ljus kökslösning med stora arbetsytor i köket även om det låg i mitten av lägenheten. I det största sovrummet byggde vi en stor Walk-in Closet med glasdörrar och en stor spegel i. I det mindre sovrummet byggde vi platsbyggda garderober som lackades i samma kulör som väggarna för att få en mer platsbyggd känsla. Alla golv slipades och behandlades med en vitpigmenterad hårdvaxolja. Både vi och kunden är mycket nöjda med resultatet och glada över att vi vågade ta steget och flytta köket till förmån för ett extra sovrum.

  Adress

  Fleminggatan 32, 3 tr


  Område

  Kungsholmen


  Boarea

  89 kvm


  Projektår

  2015

  Nya golvsocklar med hög fransk list. Målade i vit halvblank snickerifärg. Nylagd fiskbensparkett i massiv ek i sovrum, hall och kök. Behandlad med en vit hårdvax. Ny platsbyggd Walk-In Closet med glasdörrar. Ny infälld el i hela lägenheten.

  Projektet omfattade:

   • Ombyggnation av badrum
   • Ny ventilation
   • Bygg av Walk-in Closet
   • Flytt och ombygnation av kök
   • Nyläggning av furugolv
   • Slipning och behandling av golv
   • Renovering av väggar och tak inklusive målning
   • Nydragning av el 3-fas

  Fleminggatan 32 Läs mer »

  Stork Housing utför totalrenoveringar i Stockholm

  Karlbergsvägen 80

  En stor och ljus sekelskifteslägenhet på Karlbergsvägen 80 renoverades från grunden under 2016 av oss på Stork Housing. Lägenheten var på 113 kvm med två balkonger, två sovrum och ett stort vardagsrum – men ett arbetsrum behövdes skapas. Därför valde vi att flytta köket till mitten av lägenheten med en härlig stor köksö/bar-del för social umgänge. I samband med detta ljusisolerade vi även golvet för stegljud då ytan framöver kommer att användas mer än tidigare. Lägenheten hade två badrum som renoverades från grunden med en kalksten på golvet och vita 30x60cm kakelplattor på väggarna. Resultatet blev som ni kan se på bilderna väldigt fint. Sekelskiftesdetaljerna och stuckaturen förstärktes i och med renoveringen och lister och socklar målades i en mörkare grå snickerifärg.

  Adress

  Karlbergsvägen 80, 4 tr


  Område

  Vasastan


  Boarea

  113 kvm


  Projektår

  2016

  Bredspacklade och slipade väggar och tak med microlitväv för ett perfekt resultat som håller över tid. Slipade och spacklade originallister och dörrar. Målade med en grå snickerifärg. Nya furugolv i vardagsrum och sovrum för att matcha originalplankgolvet som låg under 3-stavsparketten. Renoverade och målade originaltakstuckaturer. Ny infälld el i hela lägenheten.

  Projektet omfattade:

   • Ombyggnation av två badrum
   • Tilläggsisolering i golv för trampljud
   • Ny ventilation i köket
   • Flytt och ombygnation av kök
   • Nyläggning av furugolv
   • Slipning och behandling av golv
   • Renovering av väggar och tak inklusive målning
   • Renovering av stuckatur
   • Målning av fönster och snickerier
   • Ny dold el i hela lägenheten samt ny 3-fas el

  Karlbergsvägen 80 Läs mer »

  Högalidsgatan 50

  Lägenheten totalrenoverades och planerades om från grunden för att skapa en bättre lösning för kök och sovrum. Lägenheten var i mycket dåligt skick när vi påbörjade arbetet men blev efter renoveringen en ljus och fin lägenhet med fina attribut.

  Adress

  Högalidsgatan 50


  Område

  Södermalm


  Boarea

  61 kvm


  Projektår

  2016

  Högalidsgatan 50 Läs mer »

  Sankt Eriksgatan 71A

  På Sankt Eriksgatan 71 hjälpte vi en kund att renovera och planera om en lägenhet på 34 kvm med en fin balkong mot innergården. Lägenheten var i dåligt skick och eftersom det var en 1:a på 34 kvm flyttades köket för att skapa större arbetsytor samt lösa en bättre sängplacering. All el i lägenheten drogs om och ett nytt IKEA-kök monterades. Golven slipades och alla väggar och tak bredspacklades och målades.

  Adress

  Sankt Eriksgatan 71A, BV


  Område

  Vasastan


  Boarea

  34 kvm


  Projektår

  2015

  Bredspacklade och slipade väggar och tak med microlitväv för ett perfekt resultat som håller över tid. Slipade och spacklade originallister och dörrar. Målade med en vit snickerifärg. Slipade och mörkbetsade plankgolv. Nytt IKEA-kök i Veddinge-grå samt en bänkskiva i effektfull marmor. Ny infälld el i hela lägenheten.

  Projektet omfattade:

   • Ny ventilation
   • Flytt och ombygnation av kök
   • Slipning och behandling av golv
   • Renovering av väggar och tak inklusive målning
   • Nydragning av el 3-fas

  Sankt Eriksgatan 71A Läs mer »

  Rulla till toppen